festyfit-logo
Tickets kopen

Jelmer Siemons


Koop tickets


12:50 - 13:50
HIIT voor voetbal
Benieuwd hoe je High Intensity Interval Training (HIIT) optimaal kunt inzetten voor jouw spelers? Tijdens deze workshop gaan we allereerst in op het begrip HIIT. Wat is het precies en welke vormen van HIIT training zijn er te onderscheiden? Hoe pas je vervolgens de juiste HIIT strategie toe aan de hand van een Tactische Periodiseringsmodel, rekening houdend met de individuele verschillen en het specifieke doel? Aan de hand van de laatste wetenschappelijke onderzoeken leer je op welke manier je SSG (Small Sided Games) en korte en lange HIIT trainingsvormen het beste kan inzetten zonder, maar ook met bal. Om te zorgen voor de juiste neuromusculaire, mechanische en metabole load, zal hierbij gebruik worden gemaakt van o.a. 30-15 Intermittent Fitness test, HRV, HF en RPE. Aangezien deze workshop behoorlijk de diepte ingaat is basiskennis op het gebied van trainingsleer, fysiologie en/of voetbalconditie wenselijk.


14:15 - 15:15
HIIT voor Voetbal (workshop)
Tijdens de workshop wordt de opgedane theoretische kennis vertaald naar het veld. Zo gaan we o.a. aan de slag met de Intermittent Fitness Test en krijg je diverse voorbeelden te zien hoe je High Intensity Runs op een leuke en functionele manier kunt aanbieden aan je spelers met en zonder bal. De workload tijdens de wedstijd is hierbij het vertrekpunt. Uiteraard rekening houdend met de individuele belastbaarheid en specifieke positie. Afhankelijk van de doelstelling wordt hierbij meer het accent op “strength”, “endurance” of “speed” gelegd. Om te voorkomen dat jouw wisselspelers steeds verder achterop raken. Krijg je bovendien een aantal oefenvormen te zien ter compensatie van de misgelopen High Intensity Runs (>19,8 km/u).
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram