festyfit-logo
Tickets kopen

Linda Hogervorst


Koop tickets


11:25 - 12:25
Feiten & fabels over sportvoeding
Als fanatieke sporter heb je er vaak van alles voor over om je doelen te bereiken. Voorbeelden van zulke doelen zijn: optimaal presteren en het opbouwen van spiermassa. Naast veel trainen, is sportvoeding een belangrijke strategie die daaraan bijdraagt. Er gaat daarbij veel aandacht uit naar de timing en hoeveelheid van energie, koolhydraten, eiwitten en vocht in de voeding. Maar ook supplementen zijn heel populair. Hoewel sommige voedingsstrategieën inderdaad helpen bij het bereiken van je doelen (feiten), gaan er ook fabels en mythes rond over sportvoeding. Tijdens deze lezing word je meegenomen in een aantal feiten en fabels over sportvoeding. Aan het einde van de lezing weet je welke strategieën wel of niet zinvol voor jou zijn en waarom.


15:40 - 16:40
Het effect van cafeïne op sportprestaties
Supplementen zijn bij sporters heel populair. Eén van de supplementen waar veel aandacht naar uitgaat is cafeïne. Dat is het welbekende stofje dat wij vooral kennen van onze dagelijkse kopjes koffie en thee. Cafeïne zou bij veel sporters de prestaties kunnen verbeteren. Tegelijkertijd zijn er vragen over de juiste dosering en timing, bij welke typen sport het de prestaties zou kunnen verbeteren en over de bijwerkingen. Tijdens deze lezing wordt hier uitgebreid op ingegaan. Je hoort wat er nu vanuit de wetenschap bekend is over het effect van cafeïne op sportprestaties. Daardoor kun je aan het einde van de lezing voor jezelf beslissen of je zelf ook cafeïne wilt inzetten.
FESTYFIT 2024
DATUM : ZONDAG 29-09-2024 | LOCATIE: ARNHEM
Op 20 mei gaat onze website én ons programma live! Als eerste op de hoogte zijn van alle ins and outs? Laat dan hier jouw gegevens achter.
COMING SOON
DATUM : ZONDAG 29-09-2024 LOCATIE: ARNHEM
Op 20 mei gaat onze website én ons programma live! Als eerste op de hoogte zijn van alle ins and outs? Laat dan hier jouw gegevens achter.
COMING SOON
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram